יום שישי, 12 באפריל 2013

מתכוננת לשבת הראשונה


השבת נסעתי להתארח אצל אחותי שגם בשומרי משקל. ידעתי דבר אחד:
אין מצב שאני יכולה ליהנות מהשבת חופשי חופשי, אני חייבת להתכונן ולהיערך.
ישבתי עם החוברת נקודות של שומרי משקל, ושיבצתי מאכלים בסכום אפס. שעועית ירוקה, וקוביות דלעת.
לאחר מכן תיארתי לעצמי מה אוכל וחשבתי את הנקודות. קיבלתי החלטה לאכול רק קציצה אחת למשל במקום שתיים.
לאחר מכן הכנתי אוכל.

הכנתי מנה אחלה לשבת: דג  סול בפטריות.

ערבבתי מיונז לייט עם כף אבקת מרק פטריות, מרחתי על כל פרוסה ושמתי פטריות גלגלתי (העור מבחוץ) ואפיתי רבע שעה בערך. יצא בטעם של דג חלבי אפילו שפרווה לגמרי. בתי הגדולה שלא מסמפטת במיוחד דגים, ביקשה תוספת. גם זול מאוד בנקודות, לדעתי משהו כמו 2 נקודות גג לדג אחד. אולי פחות.
טוב שהתעמלתי ביום שישי וצברתי 10 נק' של פעילות כי די בטוח שהשתמשתי בהן בארוחת שבת. אכלתי: סלטים דג פרוסת לחם (קל) אורז עוף קציצה שהיה עדיף שאוותר עליה, וקינוח שחיתותי של עוגת שוקולד חמה שבמרכזה קוביית שוקולד נמסה לא ויתרתי על זה, אבל לראשונה מאז ילדותי לא סיימתי הכל. למזלי בבוקר לא אכלתי כלום מלבד חצי תפוח וככה יכולתי לאכול :חצי שניצל ועוף ואורז וקצת חלה וסלטים. בסעודה שלישית סיימתי את שאר נקודות עם הדג הטעים שהכנתי לזניה ועוגת גבינה פרווה. גיליתי שלא שווה לאכול פתית זה ממש לא משביע אכלתי שלש ושילמתי חצי נק' לכל אחת. הרבה יותר משתלם לחם.

תובנה משבת: לקחת ביס מהחלה ופרוסת לחם קל. פתית זה כמו לאכול אוויר. לא משביע בעליל.

שבת זה לא קל אבל אני מבסוטה בשומרי משקל! יצא לי חרוז....

2 תגובות:

  1. תודה יעל, ממש כיף לקרוא אותך!
    בבקשה ספרי מה זה עוגת גבינה פרווה!

    השבמחק
    תשובות
    1. סליחה על העיכוב הנה הפוסט המלא: http://mabsuta.co.il/1252/uncategorized/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%97%D7%92-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%92%D7%9D-%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%A4%D7%A8/?fb_source=pubv1

      מחק